10/01/2014

Aquesta setmana comença el Life Victoria - Barcelona 2014


1 octubre 2014

El Lied Festival Victoria de los Ángeles ret homenatge a la soprano barcelonina combinant tres de les facetes que la van definir: l’amor al lied, l’excel·lència i l’impuls a nous talents.
La Fundació Victoria de los Ángeles impulsa aquest certamen dedicat al gènere del lied, que amb tant èxit va abordar la cantant catalana. En ell s’ofereixen al mateix temps recitals d’artistes de talla internacional (LIFE Concerts), un format innovador que dóna l’oportunitat a joves intèrprets de cantar juntament amb músics consolidats (LIFE New Generation) a mode de teloners, i un seguit d’activitats formatives paral·leles (LIFE Akademie).
 LIFE Victoria: innovació, noves tecnologies i transversalitat
La programació d’aquest any, sota el títol Els estats de l’ànima i amb un increment en nombre d’activitats i dies, presenta algunes novetats gràcies a la bona acollida que va presentar l’edició anterior i que permet una bona consolidació de la proposta.
Fruit de la voluntat de conveni entre la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació Victoria de los Ángeles, els LIFE Concerts amb artistes de projecció internacional s’oferiran en el marc arquitectònic incomparable d’aquesta joia recentment recuperada del patrimoni modernista i inclouran una visita al conjunt prèvia als concerts. De la mateixa manera, totes les activitats formatives del LIFE Akademie, que són gratuïtes pels oïents i inclouen masterclasses, conferències i taules rodones al voltant del lied i Victoria de los Ángeles, així com el quart dels concerts del festival, es concentraran a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Apostant pels joves talents, i després de l’èxit de l’experiència de l’anterior edició, es becaran 3 duos de joves artistes als quals s’oferirà assistir a les masterclasses de manera gratuïta i l’oportunitat de compartir escenari amb solistes consolidats. Aquest any, a més de la realització d’un concert d’uns 20 minuts just abans d’un dels artistes principals del cicle LIFE Concerts, en dos dels concerts principals, els joves cantants interpretaran algunes de les obres conjuntament amb els artistes internacionals.
LIFE Victoria, que compta amb el suport d’institucions i empreses, com l’any passat, cerca impulsar la participació del públic en la formació de les noves generacions i la vinculació activa amb el festival. Amb la voluntat d’arribar a un públic més ampli i jove, la programació d’enguany proposa també un Concert Aperitiu diumenge al migdia, en el qual al finalitzar el concert es servirà un vermut als assistens.
Algunes de la resta d’apostes del festival són la Fila Twitter #lifevictoria, un espai reservat durant els esdeveniments per a twittaires i blocaires, o el LIFE TVque té prevista la retransmissió en streaming d’alguna de les conferències.


PROGRAMA

3 d’octubre del 2014 · Sant Pau Recinte Modernista

5 d’octubre del 2014 · Sant Pau Recinte Modernista

6 d’octubre del 2014 · ESMUC

7 d’octubre del 2014 · ESMUC

8 d’octubre del 2014 · ESMUC

9 d’octubre del 2014 · ESMUC

10 d’octubre del 2014 · ESMUC

11 d’octubre del 2014 · Sant Pau Recinte Modernista

Entrades, i més informació:     http://www.lifevictoria.com/



Roda de premsa presentació 3 de setembre: Helena Móra, presidenta de la Fundació Victòria dels Àngels i Enric Martínez Castignanidirector artístic del LIFE Victoria Barcelona,