5/07/2014

El programa del Concert d'Anna Netrebko (i Riccardo Massi) al Palau (21/05/14)


7/05/2014

Hi ha molta expectació entre el públic operístic de la ciutat per al proper concert que el día 21 de maig oferirà la estel·lar soprano Anna Netrebko, al Palau de la Música de Barcelona.

Quan fa 11 mesos es van posar les entrades a la venda, es van esgotar rapidíssimament. A part del seu renom internacional, i de que és l'actual soprano-estrella del MET (té pis, millor dit, molt luxós apartament, amb vistes al Hudson, a New York), aquí en tenim un gratíssim record per la Iolanta que ens fa oferir al seu debut al Liceu (10 i 13 gener 2013), en versió concert, on, tot i que aquells dies tenia algun problema de salut, va fer una actuació de les que fan història i afició.

El concert de Barcelona s'emmarca dintre d'una mini-gira on també visitará Kazan - Rússia (12 de maig), Lucerna - Suïssa (18 de maig) i el Théâtre des Champs Elysées de Paris, el 24 de maig. Tots ells dirigits per Marco Armiliato, amb les orquestres locals.

És precisament el teatre francès l'ùnic que ha publicat el programa, suposem que no diferirà molt (o gens) d'un a l'altre, per tant el de Barcelona podria ser perfectament aquest.

A destacar que fa poc temps ha aparegut a la web del Palau un nou nom per aquest concert: el del tenor Riccardo Massi, que vam poder veure (més que sentir) fa poc a l'assaig general de la Tosca del Liceu... i prou, perquè va haver de cancel·lar les següents funcions per malaltia. Esperem que sigui només el complement necessari per als duets, més que res perquè les entrades és van comprar pel que s'anunciava: un concert exclusivament d'Anna Netrebko.

Airs et duos d’opéra d’opéras

Bellini  Norma Sinfonia
Verdi  «Tacea la notte placida... Di Tale amor che dirsi» air extrait de Il Trovatore,
Sinfonia, Luisa Miller
«La luce langue», air extrait de Macbeth
Prélude I Masnadieri
«Gia nella notte densa», duo extrait d’Otello
Puccini  «In quelle trine morbide», air extrait de Manon Lescaut
Giordano  «La mama morta», air extrait de Andrea Chénier 
Leoncavallo  Intermezzo I Pagliacci
Boito  «L’altra notte in fondo al mare», air extrait de Mefistofele
Catalini  «Ebben, Ne andro lontana», air extrait de La Wally
Puccini  Intermezzo et  «oh, sàro la piu bella... Tu, tu, amore tu»,  duo extrait de Manon Lescaut





foto inicial: Robert Grabner