3/25/2014

Nina Stemme, Recital Liceu 24/03/14



25/03/2014

Ahir vespre va tenir lloc al Liceu un recital d'una de les mes esplendoroses sopranos de l'actualitat, la sueca Nina Stemme, caracteritzada per un cant de gran refinament i expresivitat. Una de les millors Isolda i Brünnhilde de la seva generació, amb un alt prestigi a tots els teatres del mon, és un privilegi comptar amb ella al Liceu, després del maravellós record que va deixa amb Jenufa (2004-05) i Salomé (2008-09).

El recital, amb Matti Hirvonen al piano, va ser de una bellesa i precisió notories, la Stemme troba sempre el punt just de intensitat i el control de la veu i la musicalitat son exquisites. Va ser el públic del Liceu el que no va estar a l'alçada, amb una assistència molt minsa per la qualitat de la intèrpret, diria que no arribava ni molt menys al 2/3 de l'aforament. I també va fallar la direcció, al no haber promocionat una mica més el recital, del que no es podia veure el cartell a la façana del Liceu, ocupat, això si, pel tenor "que les encandila" del moment, amb el (merescut, per altra banda) cartell de "Entrades exhaurides". O sigui, cartell del qui ja ha venut totes les entrades i absència del que en quedava per vendre. S'enten? Jo no, al menys.

Crec que on va més disfrutar la majoria del públic va ser en la segona part del concert i, molt especialment, en la part final, amb composicions de Kurt Weill. Ens va oferir dos bisos, i en podeu veure una mostra de aquesta part final als videos següents.





 




Programa

Robert Schumann:
Sechs Gedichte und Requiem, Op. 90
Lied eines Schmiedes
Meine Rose
Kommen und Scheiden
Die Sennin
Einsamkeit
Der schwere Abend
Requiem
Gustav Mahler:
Liebst du um Schönheit
Wo die schönen Trompeten blasen
Blicke mir nicht in die Lieder
Das irdische Leben
Ich bin der Welt abhanden gekommen
Richard Wagner:
Fünf Lieder nach Gedichten von Mathilde Wesendonck
Der Engel
Stehe Still!
Im Treibhaus
Schmerzen
Träume
Kurt Weill:        
Nannas Lied
Je ne t´aime pas
Youkali
Surabaya Johnny

 1r bis
       Meine Liebe ist Grün (Brahms)
 2n bis        
 My ship (Lady in the dark, música Kurt Weill, lletra Ira Gershwin)