10/04/2013

Vídeo Leo Nucci - Desirée Rancatore "Si, vendetta" Liceu 3/10/13


3/10/2013


Avui he assistit al segon dels I Concert Verdi , que ha obert la Temporada 2013-14 del Liceu de Barcelona. Havia llegit opinions diverses respecte al primer, el de la inauguració, el passat dia 30, i no tenia molt clar el que m'anava a trobar. És cert que tots haguéssim preferit una gran òpera verdiana, amb primeres figures, dirigida per Carsen amb Chailly a la batuta, per dir alguna cosa,  i el que hem tingut son concerts ... però concerts de Verdi!

La bona selecció dels fragments del feta per Jaume Tribó és realment coherent i atractiva i, encara que, com sempre, hi havia de tot en quant a la qualitat dels intèrprets, ha hagut un claríssims destacats, els que han protagonitzat el duet final, Si , vendetta  de Rigoletto: Leo Nucci i Desirée Rancatore. Ella ha estat exquisida, i menció especial per al gran Nucci, amb una qualitat fora de dubte als seus 71 anys, amb elegant musicalitat, gran classe, una figura de les que en queden poques. Ha estat una meravella escoltar a l'últim fragment de la nit, que han de bisat (veure el vídeo), davant de la insistència del públic en peu, aplaudint insistentment.

http://www.liceubarcelona.cat/temporada-2013-2014/concerts-bicentenari-verdi/rigoletto-nabucco-oberto-i-altres/fitxa-artistica.html


Hoy he asistido al segundo del  I Concierto Verdi que ha abierto la temporada 2013-14 del Liceu de Barcelona. Había leído opiniones contradictorias respecto al primero, el de la inauguración  el pasado día 30, y no tenía muy claro lo que me iba a encontrar. Es cierto que todos hubiéramos preferido una gran ópera verdiana, con primeras figuras, y dirigida por Carsen con Chailly a la batuta, por decir algo, y lo que hay son conciertos...¡pero conciertos de Verdi

La buena selección de los fragmentos hecha por Jaume Tribó es realmente coherente y atractiva y, aunque, como siempre, ha habido sus más y sus menos en la calidad de los intérpretes, ha habido unos clarísimos destacados, los que han protagonizado el duo final Si, vendetta! de Rigoletto: Leo Nucci y Desirée Rancatore. Ella ha estado exquisita, y mención especial para el gran Nucci, con una calidad fuera de toda duda a sus 71 años, con elegante musicalidad, gran clase, una figura de las que quedan pocas. Ha sido una maravilla escucharlos en el último fragmento de la noche, que han bisado (ver el vídeo), delante de la insistencia del público en pie, aplaudiendo insistentemente.